Achillespeesblessure

Een achillespeesblessure behandelen met Fysiotherapie Osdorp

Heb je een achillespeesblessure, dan ervaar je een scherpe pijn bij het lopen. Deze pijn wordt iets minder gedurende de dag, maar je hebt er alsnog veel last van. Soms verdwijnt de blessure vanzelf, maar dit is niet altijd het geval. Als je zeker wil weten dat je op de korte termijn van die vervelende pijnklachten af komt, kun je een achillespeesblessure behandeling ondergaan bij Fysiotherapie Osdorp.

Het ontstaan van een achillespeesblessure

De meeste blessures ontstaan plotseling. Je maakt een verkeerde beweging en je voelt een scherpe pijn. Bij een achillespeesblessure is dit anders. Deze blessure ontstaat niet plotseling, maar in kleine stapjes. Het begint met subtiele pijnklachten, die simpelweg steeds erger worden. Voor je het weet, is sporten niet meer mogelijk. Doe je niets aan de blessure, dan is wandelen zelfs al een opgave en heb je zelfs ’s nachts in bed last van je achillespees.

De behandeling van een achillespeesblessure

Je wil het waarschijnlijk niet horen, maar een belangrijk onderdeel van de behandeling van een achillespeesblessure is rust. Als je deze blessure hebt, moet je het simpelweg even rustig aan doen. Daarnaast ga je regelmatig naar Fysiotherapie Osdorp voor een effectieve behandeling tegen de pijnklachten.

Deze behandeling bestaat uit drie elementen, namelijk los maken, lang maken en sterk maken. Je doet rek- en strekoefeningen, maar je werkt ook aan je houding. Verder krijg je zelfs advies bij het kopen van de juiste sportschoenen, zodat je in de toekomst tijdens het sporten het beste schoeisel kunt dragen. Goed schoeisel helpt namelijk een eventuele volgende blessure te voorkomen.

Snel weer lekker sporten?

Ben je al een tijdje uit de running door die vervelende achillespeesblessure? Ga dan actief aan de slag met het herstel van deze blessure. Maak een afspraak bij Fysiotherapie Osdorp en voor je het weet, kun je weer lekker bewegen.

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 21:00
Donderdag
08:00 - 19:00
Vrijdag
08:00 - 17:30

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog