Medische Trainings Therapie

Medische trainingstherapie is soms een zinvolle aanvulling bij de fysio-of manueel therapeutische behandeling. Het is een vorm van oefentherapie waarbij u met of zonder gebruik van apparatuur, zelf oefeningen uitvoert onder begeleiding van de therapeut.

Doel van de Medische Trainingstherapie

Afhankelijk van uw klacht is het zinvol om mobiliserende oefeningen te doen, ter vergroting van de bewegelijkheid van gewrichten. Daarnaast zijn spierversterkende oefeningen voor specifieke spiergroepen, welke te maken hebben met uw klacht vaak noodzaak voor een waardevast herstel. Indien er al langere tijd klachten zijn is vaak de algehele belastbaarheid verlaagd. Werken aan uw conditie zowel fysiek als emotioneel (met respect voor eventuele beperkingen) legt vaak al de basis voor verbetering. Arbeidsgerelateerde klachten, o.a. veel tillen of bukken, maar ook zit-houdingen en overbelastingsklachten als R.S.I. hebben de aandacht bij deze trainingstherapie.

Organisatie

Als het inderdaad zinvol is een aanvullende trainingstherapie te volgen en u hiertoe besluit in overleg met uw therapeut, wordt van u de nodige motivatie verwacht. Wij zullen u hierin begeleiden. Afhankelijk van uw klacht maken we een oefenschema welke op papier staat. Regelmatig testen we uw vorderingen en passen het schema hierbij aan. Duur van de training is 45 minuten, minimaal één vaak twee keer per week gedurende een afgesproken periode. Zelfwerkzaamheid onder begeleiding is ons gezamenlijk vertrekpunt. Soms werken we in groepen van max. 4 personen.

Voor de duidelijkheid Medische Trainings Therapie is nooit een op zichzelf staande therapie, maar altijd in combinatie met een fysio- of manueel therapeutische behandeling.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog