Carpaal tunnel syndroom

Het carpaal tunnel syndroom en de juiste behandeling

Als je te maken hebt met het carpaal tunnel syndroom, ervaar je enkele vervelende klachten. Je hebt niet alleen last van tintelende vingers, maar je hebt ook minder gevoel in je hand. Hierdoor is het lastiger je hand te gebruiken. Heb je het carpaal tunnel syndroom, dan laat je bijvoorbeeld gemakkelijker spullen vallen. Ook heb je minder kracht in je hand.

Gelukkig kun je het carpaal tunnel syndroom behandelen. Hoe deze behandeling er precies uit ziet, lees je op deze pagina.

Wat is het carpaal tunnel syndroom?

Heb je het carpaal tunnel syndroom, dan zit er een zwelling in de carpaal tunnel in je hand. Deze zwelling bekneld een zenuw. Hoe meer je beweegt, des te groter de zwelling wordt. Wordt de zwelling groter, dan wordt de zenuw meer en meer bekneld. Hierdoor ervaar je vervelende klachten als tintelingen en een verminderd gevoel in je hand, maar is het ook lastiger je hand te gebruiken.

Als je het carpaal tunnel syndroom niet behandelt, worden de klachten erger. Uiteindelijk kunnen de klachten zo erg worden, dat het bijna onmogelijk wordt je hand te gebruiken. Wil je dit voorkomen? Blijf dan niet met je klachten rondlopen, maar ga naar Fysiotherapie Osdorp voor een carpaal tunnel syndroom behandeling.

De behandeling van het carpaal tunnel syndroom

De behandeling van het carpaal tunnel syndroom bestaat uit massages en diverse oefeningen. De massages zijn gericht op de pezen in de hand. Door de pezen in de hand regelmatig te masseren, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Met een betere bloedsomloop geneest de hand sneller.

Verder is het belangrijk om regelmatig oefeningen te doen om de hand weer soepel en sterk te maken. Deze oefeningen hoef je niet in je eentje te doen, maar doe je onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Voor je het weet, kun je je hand weer gebruiken zoals je gewend bent.

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op

Wil je meer weten over het carpaal tunnel syndroom of de behandeling van deze aandoening? Neem dan gerust contact met ons op, want wij beantwoorden jouw vragen graag. Ook als je een afspraak wil maken bij Fysiotherapie Osdorp, kun je contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag op de korte termijn in onze fysiotherapiepraktijk.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog