Schouderklachten

Schouderklachten behandelen met Fysiotherapie Osdorp

Als je last hebt van je schouder, is het moeilijk je arm te bewegen. Je hebt niet alleen overdag last van de pijnklachten, maar kunt door de schouderpijn ook moeilijker in slaap komen. Hierdoor voel je je overdag nog slechter. Wil je hier iets aan doen? Wacht dan niet tot de schouderklachten vanzelf minder worden, maar kom in actie door een praktijk van Fysiotherapie Osdorp te bezoeken. Onze fysiotherapeut helpt je die vervelende schouderklachten snel te verminderen.

Blijvende schade door schouderklachten

Heb je last van je schouder en doe je hier langere tijd niets aan, dan kan jouw schouder blijvend beschadigd raken. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Wel is het verstandig om voor de zekerheid snel een afspraak te maken bij een praktijk van Fysiotherapie Osdorp. Zeker als je al langere tijd met je klachten rondloopt en meer kans hebt op blijvende schade, is een snelle behandeling een must.

De behandeling van schouderklachten

Veel mensen denken dat schouderklachten veroorzaakt worden door een gewrichtsprobleem. Soms is dit inderdaad het geval, maar vaak worden de klachten veroorzaakt door problemen met de spieren. Om de klachten snel te verminderen, is het belangrijk de spieren sterker te maken. Je schouder is namelijk een complex gewricht, dat goede ondersteuning van de spieren nodig heeft. Wij zorgen ervoor dat jouw spieren deze ondersteuning kunnen bieden, simpelweg door ze sterker te maken.

Verder zorgen we ervoor dat de spieren in je schouder wat losser komen. Hierdoor worden de schouderklachten minder, direct na de eerste afspraak in onze praktijk. Zijn de spieren losser, dan kunnen we ze effectief gaan oprekken. Dit klinkt wat vreemd, maar langere spieren zijn minder kwetsbaar dan kortere spieren. Door je spieren wat langer te maken, verdwijnen ook de laatste pijnklachten in de schouder.

De gehele behandeling voor schouderklachten duurt enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de ernst van de klachten.

Schouderklachten voorkomen met Fysiotherapie Osdorp

We vinden het belangrijk dat als jouw schouderklachten verdwenen zijn, ze inderdaad helemaal weg blijven. Daarom leren we je enkele oefeningen om schouderklachten in de toekomst te voorkomen. Blijf je deze oefeningen na onze behandeling goed doen, dan voorkom je dat je later weer te maken krijgt met die vervelende pijnklachten in je schouder.

Direct een afspraak maken

Heb je al enkele dagen, weken of zelfs maanden last van je schouder en wil je hier nu echt iets aan doen? Maak dan een afspraak in een van de praktijken van Fysiotherapie Osdorp, om die vervelende schouderklachten te behandelen. Je bent welkom in onze praktijk in Amsterdam. Je kiest zelf waar je behandeld wil worden.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog