HCGS-syndroom (voorheen KISS-syndroom)

HCGS staat voor Hoog Cervicale Gewrichtsstoornis syndroom. Onderzoek wijst uit dat de functionaliteit van de bovenste nekgewrichten van cruciaal belang is voor de houdings- en motoriekontwikkeling van pasgeborenen.

Als een baby veel huilt, kan dit mogelijk het gevolg zijn van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekwervels. Het langdurig liggen van de baby kan aanzienlijke druk uitoefenen op deze geblokkeerde nekwervels.

Het vroegtijdig inschakelen van een kinder manueel therapeut kan problemen helpen voorkomen. Vaak zijn slechts enkele behandelingen manuele therapie voldoende om deze problemen op te lossen.

De kinder manueel therapeut zal met specifieke behandeltechnieken proberen om de ongunstige situatie in de bovenste nekgewrichten (en het bekken) te normaliseren. Hierdoor wordt een gunstige omgeving gecreëerd voor de cruciale functies van de bovenste nek bij zuigelingen.

De kinder manueel therapeut houdt rekening met de symmetrische functies van de wervelkolom. Asymmetrie in deze functies, vaak gepaard gaand met beperkingen in de gewrichten van de wervelkolom, valt binnen het domein van de kinder manueel therapeut. De behandelingstechnieken zijn subtiel en zacht, waarbij de juiste aanpak per kind kan verschillen in richting en intensiteit.

Mitchel Straatman MSc Musculoskelataal, fysio- en kinder manueel therapeut bij Move Better Osdorp, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van zuigelingen en kan deze verfijnde behandeltechnieken op een verantwoorde wijze toepassen.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog