Tennisarm

Jouw tennisarm behandelen bij Fysiotherapie Osdorp

Heb je een tennisarm, dan heb je last van pijnklachten rond de elleboog. Ook voelt je elleboog stijf en slap. Je ervaart deze klachten niet alleen als je je arm gebruikt, maar ook als je je elleboog netjes stil houdt. Precies daarom is een tennisarm zo vervelend.

Heb jij op dit moment te maken met een tennisarm en alle vervelende klachten die bij deze aandoening horen? Kom dan langs bij Fysiotherapie Osdorp in Amsterdam of Almere en laat je klachten behandelen door een expert.

De oorzaak van een tennisarm

Een tennisarm wordt veroorzaakt door overbelasting. Je kunt je elleboog overbelasten tijdens het sporten, maar ook door steeds dezelfde beweging te maken of door steeds een verkeerde houding aan te nemen. Door de overbelasting van de elleboog beschadigt de pees en hierdoor verstijft de spier. Is de spier stijf geworden, dan kun je je elleboog moeilijker bewegen. Ook ervaar je hierdoor vervelende pijnklachten, die erger worden als de elleboog stijver en stijver wordt.

De behandeling van een tennisarm

Heb je een tennisarm, dan heb je last van je pees, je spieren én je ellebooggewricht. Daarom focust een tennisarm behandeling zich op de pees van de elleboog, de spieren rond de elleboog en het gewricht van de elleboog. Je krijgt bijvoorbeeld oefeningen om je onderarm gemakkelijker te bewegen, maar ook om meer kracht in je spieren te krijgen. Aan het einde van de rit kun je jouw voorheen zwakke arm weer als vanouds gebruiken.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze tennisarm behandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over het proces van de behandeling, maar ook over de duur van de behandeling. Wil je direct een afspraak maken bij Fysiotherapie Osdorp om jouw tennisarm te laten behandelen? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag in onze praktijk in Amsterdam om je klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog