Knie

Een knieblessure behandelen

Als je een knieblessure hebt, merk je pas hoe vaak je je knie nu eigenlijk gebruikt. Sporten wordt niet alleen moeilijker of zelfs onmogelijk, maar wandelen is ook pijnlijk. Ook is het moeilijk de trap op en af te lopen. Heb je een knieblessure, dan word je simpelweg beperkt in je dagelijkse activiteiten.

Omdat je veel dingen nauwelijks of helemaal niet kunt doen met een knieblessure, is het belangrijk deze blessure zo snel mogelijk te behandelen. Fysiotherapie Osdorp ontvangt je graag in de praktijk in Amsterdam om jouw klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

De oorzaak van een knieblessure

Vrijwel alle knieblessures ontstaan door een verdraaiing van de knie. Knieën kunnen namelijk helemaal niet draaien, maar door bepaalde bewegingen kan er toch een draai geforceerd worden. Het gevolg? Je hebt pijn aan je knie en kunt hierdoor nauwelijks nog lopen. Rennen en sporten gaat al helemaal niet meer.

Een knieblessure kan ook geleidelijk ontstaan. In dit geval ontstaat de blessure doorgaans door slijtage. Ga je bijvoorbeeld iedere dag hardlopen en heb je eigenlijk niet de juiste houding tijdens het rennen, dan kun je in de loop der tijd ook een knieblessure krijgen. Dit komt in dit geval door slijtage van het kniegewricht.

Verschillende soorten knieblessures

De ene knieblessure is de andere niet: er zijn vele soorten knieblessures. Zo kun je een blessure hebben aan je meniscus, maar kun je ook te maken krijgen met een kniefractuur, een gescheurde knieband, een slijmbeursontsteking in de knie en ga zo maar door.

Iedere knieblessure heeft zo zijn eigen behandeling. Daarom onderzoekt de fysiotherapeut van Fysiotherapie Osdorp altijd eerst wat voor blessure je precies hebt. Is dit duidelijk, dan start de fysiotherapeut met de juiste behandeling voor deze specifieke blessure.

De behandeling van een knieblessure

Doorgaans bestaan onze verschillende knieblessure behandelingen uit drie onderdelen. Dit zijn de onderdelen los maken, lang maken en sterk maken. Eerst worden de spieren rond het kniegewricht los gemaakt, bijvoorbeeld door middel van dry-needling. Vervolgens maken we de spieren langer, door bepaalde oefeningen te doen. Als de spieren langer zijn, maken we ze sterker. Op deze manier kan een eventuele knieblessure in de toekomst voorkomen worden.

Ook besteden we in de knieblessure behandeling veel aandacht aan rust. Een blessure gaat namelijk sneller over als je je lichaam de tijd geeft voor een goed herstel.

Maak direct een afspraak

Heb jij last van een knieblessure? Blijf hier dan niet mee rondlopen, maar kom langs bij Fysiotherapie Osdorp om je blessure te laten behandelen. Je kunt onze praktijk in Amsterdam bezoeken voor een knieblessure behandeling. Met de hulp van onze fysiotherapeut ben je in een mum van tijd van je vervelende knieklachten verlost.

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 21:00
Donderdag
08:00 - 19:00
Vrijdag
08:00 - 17:30

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog