Pols

Jouw polsblessure behandelen met Fysiotherapie Osdorp

Je bent een tijdje geleden hard gevallen. Gelukkig wist je jezelf nog op te vangen door je handen op de grond te zetten, maar nu heb je wel last van je pols. Een polsblessure kan vanzelf over gaan, maar dit gebeurt helaas niet altijd. Gelukkig kan Fysiotherapie Osdorp je helpen sneller van je klachten af te komen. Dit doen we met een complete polsblessure behandeling in een van onze praktijken. Je kunt langskomen in onze praktijk in Amsterdam, maar ook in Almere.

Wat is een polsblessure?

De meeste mensen met een polsblessure, hebben de pols verzwikt. Dit komt doorgaans door een harde klap. Als je valt en je je handen gebruikt om jezelf op te vangen, is de kans groot dat je hier een vervelende polsblessure aan overhoudt. Je pols kan blauw worden, maar ook opzwellen en pijn doen als je je hand beweegt.

De behandeling van een polsblessure

Heb je je pols geblesseerd, dan is het belangrijk je pols direct te koelen. Dit doe je de eerste twee dagen vier tot vijf keer per dag, ongeveer een kwartier lang. Verder is het belangrijk je pols zo min mogelijk te bewegen. Je kunt je pols ondersteunen door een drukverband aan te leggen.

Na de eerste dag zijn de ergste pijnklachten wel verminderd. Wel kun je nu nog moeite hebben je pols goed te bewegen. Als je hier iets aan wil doen, kun je een fysiotherapeut van Fysiotherapie Osdorp bezoeken voor een polsblessure behandeling. Een polsblessure behandeling bestaat uit diverse onderdelen. Zo is het belangrijk voldoende rust te nemen, maar is het ook belangrijk de spieren in je hand en onderarm los te maken. Dit doen we met een dieptemassage of dry-needling.

Verder besteden we veel aandacht aan het verlengen en versterken van je spieren. We geven je diverse oefeningen, die je ook thuis kunt doen om je pols te trainen. Ga je serieus aan de slag met deze oefeningen, dan kun je je pols steeds beter gebruiken. En omdat je spieren sterker worden, heb je minder kans dat je opnieuw een polsblessure krijgt.

Last van je pols?

Heb je al een tijdje veel last van je pols? Blijf dan niet met deze vervelende klachten rondlopen, maar maak een afspraak bij Fysiotherapie Osdorp. Wij helpen je graag je pijnklachten te verminderen en je pols sterker te maken. Zo werken we niet alleen aan een herstel, maar helpen je bovendien een eventueel volgende blessure te voorkomen.

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 21:00
Donderdag
08:00 - 19:00
Vrijdag
08:00 - 17:30

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog