Val op Val af

Hoe ziet het programma er uit?

  • 8 weken 3x per week 1 uur trainen.
  • 4 weken 2x per week 1 uur trainen en zelf een beweegactiviteit kiezen.
  • 1x per 2 weken wordt 1 uur trainen vervangen door een groepsbijeenkomst met diëtist. In totaal 6 keer.
  • 3x na de training een groepsbijeenkomst met de arts/therapeut.
  • Tot anderhalf jaar na de start een aantal terugkom momenten, om het onderlinge contact tussen de deelnemers te verstevigen en elkaar te kunnen blijven steunen.

Ook last van drempelvrees om naar de sportschool te gaan?

Weer lekker in je vel Bewust worden van de manier waarop je met je lichaam omgaat en hoe je je lichaamshouding en conditie kunt verbeteren is al jaren de kern van oefentherapie.
Victorien Barendrecht, oefentherapeut Mensendieck begeleidt de training in groepsverband. In een groep heeft iedereen meer energie en voelt het vaak makkelijker om de grenzen te verleggen. In het Val op Val af programma is specifiek aandacht voor vetverbranding door cardio fitness en opbouwen van meer spiermassa, zodat de ruststofwisseling verhoogd wordt. Maar het allerbelangrijkst is toch het terugvinden van plezier in bewegen.

Ik eet heel weinig toch val ik niet af

Frisse kijk op eten

Kennis van de calorieën hebben de meeste deelnemers wel, alleen het volhouden van veranderingen in de voeding is voor iedereen erg moeilijk. Samen komen we op nieuwe ideeën en kunnen we terugvallen in het oude patroon helpen voorkomen. Mieke Schoenmakers diëtist zal u uitnodigen voor een intakegesprek. Naast de groepsbijeenkomsten kunt u ook individueel afspraken maken bij haar, zowel tijdens als na afloop van het programma.

Soms heb ik mezelf niet in de hand 

Zorgen voor jezelf 

U werkt in het Val op Val af programma aan de bewustwording van het gedrag dat leidt tot (overmatig) eten. Deze bewustwording kan leiden tot een gedragsverandering. Peter Kalshoven, arts/therapeut begeleidt de deelnemers in de verandering van het gedrag tijdens 3 groepsbijeenkomsten. Daarnaast kunt u individuele afspraken maken. Het vraagt inzet en durf om bewust te worden van uw gedrag, maar het is ook leuk te merken dat de ander er eigenlijk net zo in zit als uzelf; dat schept een band en ruimte.

Aanmelding

U hebt een verwijzing voor fysiotherapie en een aparte verwijzing voor de diëtist nodig van uw huisarts of specialist. U kunt zich aanmelden bij Fysiotherapie Osdorp, Reimerswaalstraat 5, vraag naar Victorien Barendrecht. Vervolgens krijgt u een intakegesprek om te bespreken of het Val op Val af programma voor u de juiste keuze is. De diëtist belt u op voor een kennismakingsgesprek. Zelf bellen mag natuurlijk ook. Telefoon 06 47 014 024.

Wat kost het?

De kosten van de oefentherapie training worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

De kosten van de diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering.

De kosten van de gedragsverandering bijeenkomsten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor het Val op Val af programma betaalt u € 30,00, te betalen na het intakegesprek.

Het Val op Val af programma is ontstaan door samenwerking van onderstaande praktijken:

Groepspraktijk Fysiotherapie Osdorp

www.fysiotherapieosdorp.nl

Mensendieck Praktijk Osdorp

www.oefentherapie-mensendieck.com

De Zoete Appel

www.dezoeteappel.nl

Praktijk voor Arbeid en Psyche

www.praktijkvoorarbeidenpsyche.nl