Station Wildeman
Nieuwelaan 34, Amsterdam
Geopend op:
ma-vr 08:00 / 18:00
Bel Ons
020 - 619 06 33
Stuur een Email
info@fysiotherapieosdorp.nl

Podoposturale therapie is een behandelwijze om met name diverse houdingsklachten te verhelpen/verlichten d.m.v. zolen met de voet als aangrijpingspunt. Daarnaast en vooral daarom moet de podoposturaal therapeut ook een zeer gedegen fysiologische/anatomische en neurologische kennis van het gehele lichaam bezitten om ook voetproblemen op te kunnen lossen door b.v. zolen. Podoposturale therapie is een specialisatie na de paramedische opleiding fysiotherapie of andere HBO opleidingen in de gezondheidszorg. Podoposturale zolen zijn activerende zolen; deze inlays zullen via het proprioceptief mechanisme de houding en/of stand mogelijk kunnen beïnvloeden.

Podologie (letterlijk voetkunde) is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen- en klachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat.

Podologische/biomechanische zolen worden vanwege hun ondersteunende of drukontlastende kwaliteiten over het algemeen aangemeten bij patiënten met duidelijke voetklachten.

Podotherapie behandelt voetproblemen in de ruimste zin van het woord. De paramedisch geschoolde podotherapeut houdt zich bezig met het toepassen van corrigerende (correctieve) en beschermende (protectieve) technieken en het vervaardigen van hulpmiddelen ter correctie en ter voorkoming van voetafwijkingen, door middel van steunzolen, pedicurebehandeling, ortheses en/of nagelbeugels. Zij worden geacht specialisten te zijn betreffende de diabetische voet. voor meer info