Station Wildeman
Nieuwelaan 34, Amsterdam
Geopend op:
ma-vr 08:00 / 18:00
Bel Ons
020 - 619 06 33
Stuur een Email
info@fysiotherapieosdorp.nl

Patiënteninformatie beweeggroepen

Als U van de huisarts of de praktijkondersteuner een verwijzing krijgt voor de beweegprogramma ‘s bij de fysiotherapie is het advies is om meer te gaan bewegen. Iedereen weet wel dat bewegen goed is, mogelijk had u al eerder voornemen om actiever te worden maar komt het er niet van.

Op de praktijk voor fysiotherapie zijn we er van bewust dat er talloze redenen en obstakels zijn om niet te gaan bewegen. Wij hebben als doel om iedereen, die graag naar een actiever bestaan wil, te begeleiden. Met iedereen bedoelen wij man of vrouw, oud of jong, dik of dun en met elk peil van de conditie.
We bepalen in overleg met u en aan de hand van uw doelstelling welke oefengroep het meest geschikt voor u is. De ouderengroep, de chronisch pijngroep, de afvalgroep of de loopgroep.
Wij zoeken samen met u het meest geschikte programma en kijken wat haalbaar is voor u.

Iedereen stapt in op zijn of haar niveau. Van te voren bepalen wij uw conditie. Niet zo zeer dat we daar graag een oordeel over vormen, maar het is de bedoeling dat er niet te zwaar, op een plezierig niveau wordt getraind. U heeft immers besloten om te gaan bewegen. Dan is het aan ons om u zo te begeleiden dat u kan blijven bewegen.

Alle programma’s hebben met elkaar gemeen, dat ze na enige tijd, ongeveer drie maanden, weer stoppen. Het uitgangspunt is dat u na het programma een eigen activiteit start. Dit kan recreatieve sportbeoefening zijn, maar ook wandelen, fietsen of zo mogelijk dansen. Het is aan ons om de overstap naar een gezondere leefwijze zo goed mogelijk te begeleiden.

Alleen bewegen en trainen is mogelijk niet voldoende. Als je graag wil afvallen of aan diabetes lijdt is het raadplegen van een diëtist gewenst. De praktijk heeft een samenwerking met de diëtisten van De Zoete Appel.
Verandering van hardnekkige gewoonten zijn moeizaam. Sommige programma’s worden ondersteund door een mental coach.
Wij willen u voorstellen om een afspraak te maken voor kennismaking en intake, waarin u uw zorgvraag, maar ook uw bedenkingen mag uiten.

 

Arjan Corver, Groepspraktijk voor Fysiotherapie Osdorp

Victorien Barendrecht,  Praktijk voor Mensendieck