Station Wildeman
Nieuwelaan 34, Amsterdam
Geopend op:
ma-vr 08:00 / 18:00
Bel Ons
020 - 619 06 33
Stuur een Email
info@fysiotherapieosdorp.nl

Zoals gezegd in deze website, fysiotherapie richt zich op het herstel van pijnklachten en terug winnen van verloren beweeglijkheid en vermogen.  Veelal gebeurd dit met oefentherapie en coaching. Er is dan spraken van het overbrengen van kennis.
Door de huidige technieken zoals het internet is het niet altijd noodzakelijk om in de praktijk of behandelkamer aanwezig te.

De groepspraktijk voor Fysiotherapie Osdorp kan u toegang bieden tot websites, die u kunnen begeleiden in de oefentherapie. Zodat u op uw moment de oefentherapie kan doen, en altijd beschikt over de juiste informatie.

De site: Integraal Bewegen, beschikt over 150 video’s waarin op een duidelijke en rustige wijze wordt voorgedaan een oefening uit te voeren. Het begint met een enkelvoudige beweging die later uitgebouwd wordt naar een complete oefening.
Uiteraard houdt u contact met uw fysiotherapeut. De behandeling is niet anders. U start met een afspraak op de praktijk: er is een intake, waarin uw zorgvraag naar voren komt, wij doen onze tests en onderzoek voor onze fysiotherapeutische diagnose en komen met u tot een behandelplan.
Dit kan dus zijn met ondersteuning van een programma Integraal bewegen .

Wij geven u dan toegang tot de site en wijzen u op voor uw doelstelling de meest geschikte oefeningen.
De vervolgafspraak wordt gemaakt om te zien of oefentherapie door u  de juist wordt opgepakt. Of de oefentherapie effectief is of dat er mogelijk ongewenste neveneffecten zijn.
Mogelijk is er bijstelling vereist in de oefentherapie of moet met handgrepen de behandeling fysiek ondersteunen.

Op deze wijze wordt er gewerkt naar uw behandeldoel.

Deze werkwijze heeft als voordeel dat het weinig belasting van tijd geeft.
U oefent op uw moment van de dag of week. Voor hét moment om aan uw herstel te werken.
Wellicht heeft u hierdoor minder afspraken bij de fysiotherapeut nodig. Dit is in de eerste plaats heel praktisch, maar ook kosteneffectief.
U hoeft niet te twijfelen of u de oefeningen juist uitvoert. De instructievideo’s zijn altijd beschikbaar.

De praktijk beschikt over vier elektronisch ondersteunde programma’s zoals:

Integraal bewegen , ACT bij pijn, mindfullnes en Feldenkrais.